Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

εύκολη συνταγή κεραλοιφής ελαιόλαδου


για ενυδάτωση προσώπου και σώματος


Στο μπρίκι του καφέ προσθέτω  
50 ml ελαιόλαδο (όσο ένα βαζάκι κρέμας προσώπου) 
και προσθέτω και 1 κουταλάκι του γλυκού χαμομήλι και 
ζεσταίνω ελαφρώς για  περίπου δέκα λεπτά. 
Προσέχω να είναι πολύ ελαφριά η θερμοκρασία και να
μην φτάσει σε σημείο βρασμού. Ανακατεύω διαρκώς.
Μετά τα δέκα λεπτά, σουρώνω πολύ καλά, και στύβω με  διπλή γάζα όλο το έκχυμά μου.
Το επανατοποθετώ στο μπρικάκι, 
βάζοντας και 15ml μελισσοκέρι, (μια κουταλιά της σούπας). 
Ξαναζεσταίνω ελαφρώς μέχρι να λιώσει το μελισσοκέρι, ανακατεύοντας το. 
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, το ρίχνω απαλά,  σε ένα καθαρό και αποστειρωμένο με οινόπνευμα βαζάκι κρέμας προσώπου που έχω κρατήσει από πριν.
Το αφήνω μισή ώρα να κρυώσει και κατόπιν βάζω το καπάκι .
Η κεραλοιφή μου  είναι έτοιμη προς χρήση. !!!!

--------------------------- 
 
Για όσες έχουν, προσθέτουν και τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο της
αρεσκείας τους, στην φάση των 40 περίπου βαθμών celsius, που σημαίνει πριν μας κρυώσει το μείγμα.

 Εμείς προτείνουμε αιθέριο λεβάντας που έχει μη επεμβατικό
 και απαλό άρωμα.
Οι καλλυντικές ιδιοτητες της λεβάντας είναι εξερετικές, καθότι παρέχει ενυδάτωση και τροφή στο δέρμα σας. 



Θα δείτε μεγάλη διαφορά στην υφή του δέρματος σας
καθώς την χρησιμοποιείτε. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το 24ωρο ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Πάντα ζεσταίνουμε μια μικρή ποσότητα κεραλοιφής 
στα χέρια μας πριν την βάλουμε στο πρόσωπο μας 
και 
αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε.

Μπορούμε επίσης να διπλασιάσουμε την  συνταγή μας 
για χρήση σε όλο το  σώμα. 

  
 Το Χαμομήλι 

Αυτό το τόσο μικρό και ταπεινό χαμομηλάκι, θα έπρεπε να το 
χρησιμοποιούμε πολύ συχνότερα και όχι να
 το αποθηκεύουμε όπως οι περισσότεροι κάνουμε.
 Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι κορυφαίες και βέβαια
 γνωστές από τους αρχαίους χρόνους.
 Είχε ευρεία χρήση στην Ελλάδα, Αίγυπτο, Ρώμη κλπ.
Φίλος με τα νεογνά όπως κανένα άλλο, 
κατάφερε χάρις τις αντιβακτηριδιακές, αντισπασμωδικές, αντιμυκιτιακές, αντιπυρετικές, αντιφλεγμονώδεις, υποαλλεργικές, καταπραϋντικές και ηρεμιστικές του ιδιότητες να γίνει πολύ δημοφιλές και να είναι το μόνο βοτάνι που αγγίζει
νεογέννητο χωρίς να του δημιουργεί αλλεργίες.
Με απαλό μη επεμβατικό άρωμα, 
κρύβει μέσα του όλη την διάνοια της φύσης, του να προσεγγίζεις τον άλλον με απόλυτο σεβασμό.  
      Σαν καλλυντικό θα σας αναζωογονήσει, θα φρεσκάρει, 
και θα ενυδατώσει βαθιά την επιδερμίδα.
Σε συνδυασμό με το πλούσιο σε βιταμίνες (Α, D, E) ελαιόλαδο, 
δημιουργούν εξαιρετικό δίδυμο θρέψης στο δέρμα. 

Για απορίες και διευκρινήσεις γράψτε μου στα σχόλια


Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Βασική συνταγή για πράσινο σαπούνι ψυχρής μεθόδου






(το υγροποιούμε για πλύσιμο πιάτων και πλυντηρίου)

Υλικά
1000 kg    ελαιόλαδο (το πιο οικονομικό-δεύτερης ποιότητας  πχ. πυρηνέλαιο)
131 kg        καυστική σόδα
330 kg       νερό βρύσης


2 ανοξείδωτα σκεύη
(μια κατσαρόλα μεγάλη και ένα μικρότερο κατσαρολάκι
 που θα τα έχετε μόνο για χρήση σαπουνιού)
ένα παλιό ταψί
λαδόκολλα

μπλέντερ χειρός
ανοξείδοτο αναδευτίρι
(κουτάλι σούπας)
γάντια κουζίνας
προστατευτικά γυαλιά
ποδιά κουζίνας

θερμόμετρο κουζίνας 100 βαθμών κελσίου (προαιρετικό)
ζυγαριά ακριβείας γραμμαρίων
Τελικό βάρος προιόντος περίπου 1400 γραμμάρια

Τρόπος Παρασκευής
Πάντα παρασκευάζουμε το σαπούνι μας έξω
 στο ύπαιθρο ή σε χώρο που αερίζεται για λόγους ασφαλείας.
Απομακρύνουμε παιδιά και ζώα, γιατί
η  εισπνοή της καύσης είναι τοξική

Αυστηρά και με  μεγάλη προσοχή και έχοντας φορέσει τα παραπάνω απαραίτητα προστατευτικά,
γυαλιά, γάντια, ποδιά
ζυγίζουμε τα υλικά μας ξεχωριστά σε πλαστικά ή γυάλινα δοχεία.
Βάζουμε το νερό στο μικρό κατσαρολάκι
Προσθέτουμε την καυστική σόδα με το κουτάλι μας σιγά σιγά και ανακατεύουμε
ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΡΗΞΗΣ
Το μείγμα αρχίζει και πιάνει μεγάλη θερμοκρασία.
 Το αφήνουμε στο μπαλκόνι καθώς  κρυώνει.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το λάδι στην κατσαρόλα μας στους 50 με 60 βαθμούς κελσίου
Όταν και τα δύο υλικά μας έχουν πιάσει θερμοκρασία περίπου 45 με 50
βαθμούς, - αν δεν έχουμε θερμόμετρο παίρνουμε την θερμοκρασία τους με τα χέρια μας-
προσθέτουμε αργά όλο το μείγμα του νερού μέσα στο λάδι μας.
Αναδεύουμε με το μπλέντερ κρατώντας το αυστηρά σταθερό και στη βάση της κατσαρόλας μας, έτσι ώστε να μην πεταχτεί το μείγμα επάνω μας.
Όταν το μείγμα μας αρχίζει να πήζει και πάρει την πυκνότητα μελιού,
είναι έτοιμο.
Αφού έχουμε τοποθετήσει την λαδόκολλα στο ταψί μας, έτσι ώστε η λαδόκολλα να είναι μεγαλύτερη από τα τοιχώματα του ταψιού και να περισσεύει,
χυτεύουμε το έτοιμο υλικό μας μέσα σε αυτό.
Το απλώνουμε να πάει παντού.
Σκεπάζουμε  με ένα χαρτόνι το ταψί μας (προαιρετικά).
Το βγάζουμε στο μπαλκόνι.
Μετά από 3 με 4 μέρες, το
σαπούνι μας είναι έτοιμο για υγροποίηση.
Υγροποίηση.
Βγάζουμε την λαδόκολλα από το ταψί,
μαζί με το στερεοποιημένο σαπούνι
και το τεμαχίζουμε σε μικρότερα κομμάτια.(σαν πακέτο από τσιγάρα)
Παίρνουμε μερικά κομμάτια πχ πέντε και τα βάζουμε στην κατσαρόλια μας
Προσθέτουμε διπλάσιο ή τριπλάσιο βραστό νερό ανάλογα την ρευστότητα που
θέλουμε να δώσουμε.
Την ποσότητα θα την ρυθμίζετε με την πείρα σας σιγά σιγά.
Το αφήνουμε ένα βράδυ με το καπάκι κλειστό για να λιώσει.
Την επόμενη μέρα το λιώνουμε τελείως με το στικ μπλέντερ μας πολύ καλά.
Το υγρό σαπούνι μας είναι έτοιμο για να μπει σε ανάλογα μπουκαλάκια.
Συνιστώ να έχετε ένα άδειο μπουκάλι από παλαιότερο απορρυπαντικό
για την αποθήκευσή του.
Η χρήση του είναι εξαιρετική και στα πιάτα και στο πλυντήριο ρούχων
Το προϊόν σας θα είναι
Ελληνικό
Φυσικότερο
Οικονομικότερο
από αυτά του εμπορείου